Коста дел Сол

Без съмнение Коста дел Сол е една от най-популярните туристически дестинации в света. Южният бряг на Испания предлага великолепни пясъчни брегове, прекрасен климат с преобладаващо слънчево време през цялата година (вероятно това се дължи на „мекото“ Средиземно море), както и най-различни начини за прекарване на свободно време – културни мероприятия, изключително интересни музеи, фестивали и малки местенца, които ще разкрият уникалното културно наследство на тази част от Испания. За където и да закупите самолетен билет – било то Малага, Марбела или Ронда,ще усетите неповторимата смес от различни култури и цивилизации, всяка от които е оставила трайна и забележителна следа след себе си. Освен това ще намерите и богат избор от евтини хотели, което ще направи избора Ви по-лесен и по-достъпен. Макар и испанците да са известни с любовта си към живота, а и фиестите, няма и за минута да се замислите какво да правите. Изборът е голям, а и определено можете да се насладите на хубавото време през по-голямата част от годината.

Коста дел Сол

Малага – градът на Пикасо

Първото и задължително място,което трябва да се посети в Малага е музея, посветен на Пикасо, тъй като градът е родно място на гениалния художник. Тук могат да бъдат видяни спомените на художника, както и творби на автори.

Интерактивният музей за музика

За ценителите на музиката интересен и уникален музей,който не само ни дава възможност да се докоснем до около 400 музикални инструмента от цял свят. Повечето музеи в Коста дел Сол имат входна такса от около 10 евро,което ги прави и едни от най-достъпните в Европа.

Марбела или Марбея

Марбела е морски курортен град, любима дестинация на известни личности и хора с високи туристически очаквания. В старата болница Базан (16-и век) се намира съвременния испански музей на гравирането, който отваря врати през далечната вече 1992. В тази забележителна сграда могат да се видят образите на Пикасо, Миро, Антони Тапие, Микел Барсело, Чилида, Карусо, Саура, Хосе Хернандес, Хосе Кабалеро и Каногар,както и други значими представители на испанското изкуство. Тук също ще намерите и музеят Рали, който е създаден като неправителствена организация,която има за цел да покаже най-доброто от съвременните американски и европейски художници.

Ронда

Бандитският музей е единственият в Испания, както се досещате,е посветен на онези,които са се отдали на живот „по острието на бръснача“. Тук ще видите много интересни истории,легенди и сказания,както и предмети,притежавани от „лошите момчета“. Виненият музей проследява историята на винепроизводството от римските до арабските времена на Испания.

Михас

„Бялото“ село.Рибарско и земеделско селище с древни корени. Мястото е известно с това,че всичко е в бял цвят. Културният център на Михас,прибрал под покрива си втората най-известна в света колекция от керамика на Пикасо.Дали и Миро също имат творения тук.

Андалусия

Областта разполага с плажове, планини и почти безброй девствени кътчета, които всеки, който е дошъл в Испания, трябва да посети. Тук има за всекиго по нещо. Звън на фламенко китари, музиканти и танцьори по улиците – тук има всичко, което Ви е нуобходимо за едно незабравимо изживяване.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

X