Лаго Маджоре

Лаго МаджореКрасиво е великолепно не само заради природния си регион в близост до Швейцарската провинция Тесин, но и типичната природа на Северна Италия. Езерото е с дължина от 66км. и широчина 10 км., като по-голямата част от него се разполага на територията на Италия. Езерото се нарежда сред най-дълбоките и изящни с красотата си в Европа. Прекрасно място за излети и подход към Пиемонт и Ломбардия.

Местна Алпийска атракция

Китна природа и интересна смесица от планини, кристално чисто езерни води и острови. Да, точно така! В западния участък на езерото се намират и Боромеовите острови, които са сгушени в полите на величествените Алпи. Региона на Лаго Маджоре е сред най-чистите кътчета на Северна Италия и примамва много успешно туристите, жадни да усетят чистия планински въздух и склонни да предпочетат една здравословна екскурзия, която за радост е на достъпно място и с удобни чести полети до някое от летищата в региона.

Ломбардия

Този красив регион е сред най-живописните в северната част на страната. Провинция Леко се намира на югоизточния бряг на езеро Лаго ди Комо и е в непосредствена близост до Швейцария и Милано.

Четирите моста на Леко

Разположената в териториите на региона река Ада е изключително красива и живописна, както и цялата природа наоколо. Гъсто зелени гори, чист въздух и богата фауна. Над река Ада са построени четири моста, които по приказен начин, заради красотата си и функционалността си, свързват Леко с Милано, който отстои на 50 км. от леко.

От Средновековието до наши дни

Като започнем туристическата обиколка на архитектурните паметници, датиращи от римско време и продължим с монументите, построени в чест на загиналите от Първата световна война, ще се уверим, че в околността не само природата е богата и автентична. Римската църква “Св. Никола”, базиликата на Дева Мария, църквите на Йоан Богослов и “Св.Св. Витале и Валерия” са сред ярките паметници на Леко.

Лидо ди Йезоло

Сред северно-италианските курорти се нарежда с почести и този на Венецианската ривиера. Тук има всичко от природните задължителни богатства на местен италиански курорт, които го правят предпочитан-фин морски пясък, лазурно чисти води, които стават за къпане поне 6 месеца от годината и не на последно място близостта му до градовете Венеция, Верона, Падуа и прекрасната Равена.

Удобствата на курорта

Множество барове, ресторанти с изискана средиземноморска кухня, подбрани вина, красиви аквапаркове, хотели и игрища за забавление и спорт са част от списъка с чудесата, които са на необходимото за туристите високо ниво на обслужване.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.

X