Момче пътува от Манчестър до Рим без самолетни билети и придружител

11-годишно момче от Манчестър успя да шокира екипажа на самолет, летящ за Рим, по средата на пътуването, след като те установили, че то няма нито придружител, нито самолетни билети. Невръстното хлапе е успяло да премине незабелязано през гранична проверка, търсейки тоалетно помещение на летището, и стигна до италианската столица необезпокоявано. В последствие се оказа, че то се е отделило от майка си, с която били излезнали на пазар в МОЛ, намиращ се в непосредствена близост.

11-годишно момче от Манчестър до Рим

Малчуганът се е присламчил към семейство, което минавало през гранична проверка, като нито един от служителите не му е поискал документ за самоличност, бординг пас или самолетен билет, преди то да бъде допуснато на борда на возилото. Детето твърди, че работниците само са му се усмихвали и тъй като не носел никакъв багаж със себе си вероятно са предположили, че е част от семейството, към което е успял да се присламчи.

Засега не е ясно, защо при проверката на билетите и документите на въпросното семейство, никой не е забелязал, че те са с един човек по-малко. Момчето обаче е гордо с постижението си, твърдейки, че за него качването на летателния апарат е било по-лесно, отколкото това да си напише домашните.

То е забелязано чак 2 часа след излитането на самолета, когато човекът, до когото седяло, се е загрижил, защо никой от роднините, с които то твърди, че пътува, не е дошъл да провери как е. Той уведомил незабавно стюардесата, която след преброяване на пътниците и установяването, че детето няма никакви идентификационни документи, веднага е уведомила пилота.

Той пък от своя страна незабавно е позвънил на летището в Манчестър, откъдето уведомили полицията и разтревожените му родители, че ще го приберат с първия полет обратно. Бащата заяви, че е спокоен, че синът му е бил открит преди да слезе от самолета в Рим, тъй като детето преди това не е било там и лесно можело да се загуби или да му се случи нещо.

Британските власти твърдят, че ще проведат разследване по случая.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

X