Перуанската кухня между традициите и авангарда

Bulgaria AirЕдно истинско културно съкровище ще намерите в столицата на Перу – Лима. Динамична точно колкото и атмосферата на Лима, е и кухнята. Резервирайте самолетен билет с Bulgaria Air и AirEuropa и се пригответе за открития.

Сред най-добрите ресторанти няма как да не споменем на първо място Astrid y Gaston, в който твори един от най-известните световни майстори-готвачи – Gaston Acurio. Негови ресторанти има и в Мадрид и Сантяго. Интериорът, разбира се е колониален, а кухнята – традиционна, но интерпретирана през модерно разбиране. Менюто на майстора крие козове като емулсия от морски таралеж с капучино и пролетни рулца с пикантно заешко. Уникалните му разработки вървят заедно с подбор от най-добрите латиноамерикански вина.

В Malabar също се подвизава известен майстор-готвач, перуанецът Pedro Shiaffino, чиято страст към дивите амазонски продукти превръща ресторанта в едно от най-желаните места за вечеря като вълнуващо преживяване. Това обаче го прави и един от най-скъпите, затова ако не се чувствате готови да платите доста за специфични ястия, за които има равен шанс да се влюбите или да не ви харесат изобщо, по-добре не рискувайте.

За залагане на сигурно, можете да опитате в El Señorio de Sulco – там кухнята е традиционна и много от продуктите са ни познати или поне подобни. Вторият етаж е просторен салон с гледка към океана, а интериорът е своеобразна модерна интерпретация на местната култура в контрастиращи тъмни и светли тонове. В непринудената, но не и обикновена обстановка можете да похапнете супа с домати, телешко и фиде или скара на грил с лук и, разбира се отново домати.

В случай, че бързате да се насладите на града или нощния му живот и нямате време за дълги вечери на специални места, T’anta е точно за вас. Една от популярните вериги за бързо хапване в Лима, T’anta е дело на създателите на Astrid y Gaston. Между модерните шопинг центрове и историческите забележителности, можете да се отбиете там за един бърз criollo сандвич с говеждо и лук или испанска тортийя под широките чадъри, смесвайки се с веселата тълпа.

Tags: , , , ,

Comments are closed.

X