Странни истории от началото на септември

Светът е голям и странни истории дебнат отвсякъде. В началото на отиващото си лято ви представяме няколко интригуващи истории от областта на туристическите услуги.

туризъм

Мъж изяде 15 кг гъсеници на митница

Eдин от малкото пъти, в които може би сте ставали свидетели на поглъщане на разни твари е в шоуто Страх, например. Едва ли можете да си представите, че това може да се случи някъде на живо. И все пак може, и дори се е случило. Съвсем наскоро на летището EuroAirport край Базел, Швейцария, 47-годишен мъж се опита да погълне част от 15 кг сушени гъсеници. Човекът ги пренасял от Того, но на митницата го спрели. Вместо да ги предаде на властите, той започнал да ги поглъща, твърдейки, че е пристрастен към този вид деликатес.

Жена пътува из Европа с изтекъл паспорт

През миналия месец жена успя да пропътува цялото разстояние от Сан Франциско до Италия с изтекъл паспорт! Ясно е, че без самолетни билети не може, но явно без документи може. Дамата дори е имала прекачване в Германия. Едва когато стигнала до дестинацията си обаче, тя осъзнала какво е станало. Тогава жената от Невада Сити, Калифорния отишла в американското консулство, където се наложило дълго време да обяснява ситуацията на учудените служители

Арт атаката на една 80-годишна жена

Наскоро спокойното испанско градче Борха се превърна в център на вниманието от страна на целия свят. Причина за това беше 80-годишната Сесилия Хименес, която очевидно бе сметнала, че Христос има нужда от преобразяване. Бабата любител художник взела 120-годишната фреска, за да я поправи. За жалост всичко приключило с провал и сега, не само че се търсят истински реставратори, но и в Туитър има специален канал за неособено добронамерени коментари относно постъпката.

Полицай със съмнителна идея за географията

Офицер от полицията в Стоук-он-Трент явно ще трябва доста да заляга над географията, след като арестува погрешно четирима пасажери. Офицерът объркал имената на паспортите на хората с града, от който те се връщали. Наложило се друг колега да обяснява на умния „Поаро“, че Абу Даби не е фалшиво име, а столицата на Обединените арабски емирства.

Tags: ,

Comments are closed.

X